Циклон несе в Україні дощі: синоптики повідомили, де та коли буде мокро

На вихідних в Україні очікується проходження циклону з південного заходу. Він спричинить більш хмарну погоду, відповідно подекуди можуть бути нижчі значення температури в денні години. У більшості областей очікуються короткочасні дощі та окремі грози. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

3 серпня опади очікуються повсюдно, крім сходу та південного сходу. 4 серпня вже у більшості областей пройдуть короткочасні дощі, подекуди грози. Сьогодні на заході країни місцями значний дощ. 

Вже у понеділок, 5 серпня, в Україні переважатиме погода без опадів, лише у східних,а  вдень і в західних областях місцями пройде невеликий дощ.

 

Вітер змінних напрямків, 3-10 м/с. Температура вночі +13°…+19°, на півдні країни +18°…+23°. Вдень буде +27°…+33°, у західних та північних, а 4-5 серпня і в центральних областях похолоднішає до +20°…+27°.

 

Коли спека покине південь та схід України – прогноз синоптикині

Синоптикиня Наталка Діденко також каже, що 3 серпня на заході та півночі України стане свіжіше, однак на півдні та сході ще буде висока температура. За її прогнозом, послаблення спеки у ці регіони прийде у неділю, 4 серпня.

Також вночі 4 серпня дощі з грозами очікуються практично по всій Україні, а вдень на півночі та заході вже буде сухо.

Добовий прогноз погоди на 3 серпня від Чернівецького обласного центру з гідрометеорології
По області.
Мінлива хмарність. Вночі невеликий короткочасний дощ, вдень короткочасний дощ, ⚡️гроза. Вітер ↘️північно-західний 7-12м/с, вдень❗️ місцями пориви 15-20м/с. Температура вночі 14-19 ° тепла, в горах 9-14° тепла. Вдень +22+27° тепла.

По місту.
Мінлива хмарність. Вночі невеликий короткочасний дощ, вдень короткочасний дощ, ⚡️⚡️гроза. Вітер↘️ північно-західний 7-12м/с. Температура вночі 17-19 ° тепла. Вдень +25+27° тепла. Видимість на автошляхах добра.

У Чернівецькій області сьогодні, 3 серпня, вночі температура +20 +21 градусів, вдень +23 +24 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер північно-західний 5-10 м/с. Хмарна погода протримається у Чернівцях увесь день. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується дощ, у другій половині дня – дощ із грозою, якому на зміну прийде дощ.

за останні 130 років
03 серпня:
МАКС: 33.8° (1998)
МІН: 9.2° (1946)

Народний прогноз погоди: За повір’ям, літо має закінчитися після обіду. Наші пращури примітили: яке третє число серпня, такий і жовтень. А якщо цей день буде вітряним, то зима буде достатньо холодною.

peredplata