Заброньованим чиновникам і депутатам планують дозволити вільний виїзд за кордон

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт №11460, яким пропонують надати право безперешкодного виїзду за кордон заброньованим народним депутатам, посадовцям, суддям, прокурорам, представникам громадських організацій та іншим особам, що мають бронювання. Це рішення пов’язане з отриманням ними фінансових грантів від міжнародних партнерів та виконанням службових обов’язків.

Законопроєкт передбачає, що зазначені особи, які підпадають під частини 1, 3 (пункти 1 – 5), 5 та 6 статті 23 Закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, матимуть право виїзду за кордон на час дії відстрочки від призову за умови пред’явлення відповідного документа. Зокрема, це стосується народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад за умови пред’явлення службового посвідчення.

Також у статті 25 Закону пропонується, що особи, зазначені у ч. 1 ст. 25, мають право на безперешкодний виїзд за кордон на час дії бронювання за умови пред’явлення відповідного документу.

Нагадаємо, що нині бронюванню підлягають військовозобов’язані, які працюють або проходять службу на критично важливих підприємствах, в установах та організаціях.

Джерело: Судово-юридична газета

peredplata