Повернувся з-за кордону, аби захищати рідну землю: буковинець отримав відзнаку «Незламні»

Олександр Яновицький до початку повномасштабного вторгнення впродовж трьох років проживав і працював в Естонії. У лютому 2022 року, коли російські війська почали бомбити наші міста і села, чоловік повернувся в Україну й вступив до лав ЗСУ.
У складі окремого стрілецького батальйону військовослужбовець боронив країну на Сумському та Харківському напрямках. Тепер він у складі 33-ї окремої механізованої бригади вже понад рік воює на Донеччині, пройшовши разом з побратимами бої за Бахмут, Часів Яр, Торецьк, Нью-Йорк.
Як розповів Олександр Яновицький, це його друга мобілізація. Перша була у 2014-2015 роках, коли в складі прикордонних військ України брав участь в АТО. Нині капітан ЗСУ пройшов лікування та повертається на Донеччину, де його побратими відбивають атаки російських окупантів.
Сьогодні під час зустрічі з головою Чернівецької облради обговорили подальшу підтримку військових, зокрема, придбання автівок, дронів, певної амуніції, а також інші господарські питання, що стосуються діяльності підрозділу ЗСУ.
Олексій Бойко подякував за службу та вручив Олександру Яновицькому відзнаку голови Чернівецької обласної ради «Незламні».
Честь і шана воїнові!
Джерело: Чернівецька обласна рада

peredplata