“Кричала, як тварина”. Прикута на 40 днів у лісі в Індії американка зуміла вижити

В західній Індії в лісі знайшли американку, прикуту до дерева. Інцидент стався минулого тижня. Крики жінки про допомогу випадково почув місцевий пастух. Таємничі обставини привернули до ситуації увагу всієї країни, досі невідомо, як жінці вдалось вижити.

50-річну Лаліту Каї знайшли в густих чагарниках біля дерева, до якого вона була прикута ланцюгом.

“Звук долинав з лісу на схилі гори. Коли я пішов туди, то побачив, що одна нога жінки була прикута до дерева. Жінка кричала, як тварина. Я зателефонував іншим мешканцям села і місцевій поліції”, – розповів ВВС пастух Пандуранг Гавкар.

Поліцейські, які прибули на виклик, спиляли ланцюг.

При жінці знайшли копію американського паспорта, а також карту Aadhaar – унікальний ідентифікатор для жителів Індії – з її домашньою адресою в південному штаті Тамілнад.

Крім того, у постраждалої знайшли мобільний телефон, планшет та 31 000 рупій (370 доларів), що дозволило правоохоронцям відкинути крадіжку як мотив нападника.

У лікарні, куди поліцейські доправили американку, медичний огляд показав, що Каї дуже виснажена як фізично, так і емоційно.

За кілька днів, коли її фізичне здоров’я покращилося, жінку перевели до психіатричного відділення для подальшого лікування, повідомили BBC лікарі.

“Ми не знаємо, як довго вона не їла, але на сьогодні її життєві показники – стабільні”, – розповів лікар Шивананд Бандекар.

Він також додав, що у Каї сильні рани на нозі. Медики також підозрюють, що жінка страждає на психічний розлад. Зараз її стан покращився, вона охоче спілкується з медперсоналом (вона знає тільки англійську мову) і приймає ліки.

Спочатку американка спілкувалася з поліцейськими за допомогою нотаток у блокноті, говорити вона не могла.

У них вона написала, що до дерева її прикував чоловік, “залишивши в лісі вмирати без їжі і води”.

За її словами, у лісі вона провела 40 днів.

Одразу після цього слідство оголосило чоловіка в розшук, за попередніми даними, він може переховуватися в штаті Тамілнад.

Також Каї стверджувала, що їй зробили укол від гострого психозу, через що у неї звело щелепу і вона не могла пити воду, тому їй довелося вводити їжу внутрішньовенно.

“Я – жертва, але я вижила, а він втік”, – сказала постраждала.

Поліція каже, що не змогла перевірити ці заяви, але сумнівається, що Каї змогла б вижити в лісі без їжі та води стільки часу.

Kayi writing notes about her ordeal on a notepad.
Підпис до фото,Спочатку американка спілкувалася з поліцейськими за допомогою нотаток у блокноті, говорити вона не могла

Поліції вдалося встановити, що Лаліта Каї раніше була балериною, практикувала йогу в Америці. Близько 10 років тому вона переїхала до Індії, щоб глибше зануритися в йогу й освоїти техніку медитації.

Весь цей час жінка мешкала в штаті Тамілнад, де і познайомилася з майбутнім чоловіком. За непідтвердженими даними, чоловіка звати Сатіш.

Поліція стверджує, що, на їхню думку, перед тим, як Каї опинилася в лісі, подружжя серйозно посварилося.

У цей момент вони були в поїздці: два дні провели в готелі на Гоа, а потім вирушили до Мумбаї.

Як і коли жінка опинилася в лісі, слідство ще має встановити.

Місцеві жителі кажуть, що жінці пощастило, що того дня пастух обрав для випасу худоби місце поруч із нею.

Ліс, у якому її знайшли, – величезний, і все могло б завершитись фатально.

Посольство США взяло цю історію під особистий контроль і вимагає від індійської влади прискорити перебіг розслідування.

Гіта Панді, Шерілан Моллан і Муштак Хан

Role,BBC News/BBC Маратхі

Джерело: ВВС Україна

peredplata