Ковідний корпус

Сага про “Ковідний корпус” у Чернівцях… Аварійний і небезпечний стан лівого крила “Корпусу”
Це так би мовити вже багряна вишенька на тортик…
Під час мого перебування в “Ковідному корпусі” в Чернівцях мені впали в очі стелі приміщення. Не тим, що вони брудні (це самозрозуміло), А тим, що кругленькі оці датчики і сенсори для передачі сигналів про пожежну небезпеку просто бовтаються під стелею і звісно, що вони не працюють і про небезпеку не попереджатимуть. Та й, зрештою, кого тут і про що попереджати?
Але тут хочу звернути увагу на аварійно небезпечний стан електролампочок у ізоляційних боксах. У випадку короткого замикання і виникнення іскри – усе ліве крило “Ковідного корпусу” вигорить до тла разом з людьми протягом 5-10. При цьому слід звернути увагу, що у приміщенні “Ковідного корпусу” немає жодного аварійного виходу. Навіть вистрибувати з вікна пацієнт не зможуть, бо у переважній більшості ізоляційних палат вікон взагалі нема – закрита дощана коробка з внутрішніми шибами.
Далі, щоб було більш зрозуміло про дерев’яні і дощані конструкції всередині приміщенні, що вже є грубим порушенням правил пожежної безпеки.
Отже! Усе ліве крило будівлі поділене на 14 закритих ізоляційних палат (боксів). Виготовлені вони і встановлені були ще за “царя Горха”, щонайменше у 50 роки. Сьогодні це сухі і трухляві дошки від підлоги до стелі. Сподіваюсь, що не лише пожежники знають і розуміють як добре і швидко горить такий матеріал.
У процесі ділового чату в інтернеті після першої публікації про проблеми щодо “Ковідного корпусу” у Чернівцях я звернув увагу на цю проблему заступниці губернатора області пані Альоні Атаманюк. Схоже, що чиновниця проігнорувала цей сигнал. А даремно!
Тому, колектив газети “Час” закликає представників міністерства надзвичайних ситуацій та пожежних служб провести інспекцію та ретельну перевірку стосовно стану пожежної безпеки “Ковідного корпусу” у Чернівцях.
Точна адреса: 12 корпус інфекційного відділу Чернівецької обласної лікарні.
ДАЛІ БУДЕ
Ростислав Демчук, власкор газети ЧАС у Брюсселі

peredplata

Залишити відповідь