На Буковині засуджено правоохоронця за систематичне одержання хабарів та незаконне зберігання боєприпасів

Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону через суд апеляційної інстанції скасували незаконний виправдувальний вирок районного суду для правоохоронця з Буковини за одержання ним неправомірної вигоди та незаконне зберігання боєприпасів (ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 263 КК України).

Йому призначено покарання – 6 років ув’язнення з дворічним позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та конфіскацією майна.

Прокурори довели, що засуджений використав своє службове становище для отримання нелегальних заробітків. Він вимагав гроші від двох місцевих мешканців із кримінальним минулим за не документування їхньої вже нової протиправної діяльності.

За систематичну грошову «винагороду», яка коливалася від 8 до 10 тисяч гривень щотижня, він не помічав крадіжок на території відповідальності очолюваного ним підрозділу. Незаконні прибутки правоохоронець отримував двома способами – особисто та через банківську картку своєї дружини. Крім цього, він нелегально придбав та зберігав бойові припаси без передбаченого законом дозволу.

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора та застосував до засудженого реальну міру покарання. Наразі останній перебуває під вартою.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

peredplata

Залишити відповідь