На Буковині перед судом постане чоловік, обвинувачений у підробці та використанні фальшивих документів

Протиправні дії 25-річного жителя села Мамаївці задокументували працівники відділення поліції № 1 (м. Сторожинець) Чернівецького районного управління поліції. Порушник, за допомогою підроблених документів, намагався перетнути державний кордон. Наразі обвинувальний акт відносно фігуранта слідчі поліції скерували до суду. 

Під час досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 4 липня цього року на міжнародному пропускному пункті «Красноїльськ» 25-річний буковинець надав прикордонникам підроблені документи. Зокрема, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про зняття з військового обліку призовників.

Крім цього, правоохоронці з’ясували, що чоловік спільно з невстановленою на даний час особою, виготовили вказані документи на бланках паперу, проставили письмові відмітки, підписи від імені керівників установ та підробили печатки.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Сторожинецького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 і 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам віком від 18 до 60 років.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь