Людей підштовхнула поведінка священника: у Чернівецькій області частина селян проголосували за перехід до ПЦУ

Частина жителів села Вовчинець Чернівецької області проголосували за перехід до Православної церкви України. Йдеться про село у Кельменецькій громаді. На збори прийшли 103 людини, за перехід проголосували 102 людини, проти — одна.

Про це розповів староста села Андрій Чварюк повідомляє Суспільне.

Напевно найбільше людей підштовхнула поведінка священника. 2 жовтня у нас був похорон військового і він там не дуже гарно висловлювався, — каже Чварюк.

Йдеться про похорон військового Володимира Карпа, який служив у військовій частині А7015. Торік 21 травня побратими втратили з ним зв’язок поблизу села Богданівка й відтоді військового вважали зниклим безвісти. ДНК-експертиза підтвердила, що військовий загинув, повідомили у Facebook Кельменецької селищної ради.

У відео, яке розмістив на сторінці у Facebook священник ПЦУ Роман Грищук, видно, зокрема, як священник Віктор не впускав до церкви родину військового, які прийшли, щоб його відспівати.

Священник Віктор розповів Суспільному, що вважає рішення жителів села — неправильним.

Кого вибір? Один Бог. Яким може бути вибір? Ви вибрали Бога, ви з Богом маєте жити. Моє відношення — дуже негативне.

Сам священник Віктор на збори не прийшов, каже Чварюк.

На питання про те, якими були дії священника на похороні військового 2 жовтня, Віктор не відповів, а опісля перервався зв`язок.

Джерело: Суспільне

 

peredplata

Залишити відповідь