В січні цього року буковинці спрямували до податківців 24 письмових звернень

Своїм правом на цю кількість звернень скористались платники податків Буковини у першому місяці 2015 року, – стверджують в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, коментуючи, що найбільше заявників продовжують цікавитися податковою політикою та її пріоритетними напрямами (16 звернень або 67 відсотків).

І такий стан справ характерний в умовах реформування податкової системи, що набули чинності з початку 2015 року. Звичайно, що найвищої уваги у зверненнях платники приділили питанням аудиту – всього 8 таких звернень. Про ухилення від сплати податків йшлося в 3 зверненнях та у 3 зверненнях заявників цікавили питання справляння акцизного збору та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Отже, податківці у вже традиційному режимі відреагували на письмові звернення громадян, не порушуючи встановлений Законом України «Про звернення громадян» 30 – денний термін. Підготовлені ними ґрунтовні відповіді і роз’яснення надані заявникам своєчасно і виключно в письмовому вигляді.

peredplata