Нові мультиборди отримали 13 Чернівецьких шкіл

У ногу з часом. Аби полегшити навчання і зробити ще цікавішим, варто використовувати різні методи навчання, серед них і інтерактивний. Аби вчителі на уроках могли використовувати інноваційні технології – 13 шкіл Чернівців забезпечили мультибордами. Що воно таке? І як працюють з ними вчителі? Сьогодні журналістам продемонстрували на одному із уроків у 7 класі ліцею №1 у Чернівцях.

Однією із переваг такого ноу-хау є те, що мультиборд можна використовувати для викладання будь-якого предмету, учитель може створювати інтерактивні презентації у реальному часі за допомогою нескладної мови програмування. Також до мультиборду можна підключити планшети, ноутбуки чи смартфони учнів, що створить взаємодію вчителя та всіх учнів одночасно, забезпечує економію час, та розвиток логічного мислення школярів.

Нові мультиборди отримали 13 Чернівецьких шкіл

Ініціатором придбання таких пристроїв в Українських школах була депутат Верховної Ради, Владислав Севрюков, саме вона клопотала про виділення коштів із державного бюджету на придбання мультибордів. Частину коштів також було виділено з міського бюджету. За словами мера міста Олексія Каспрука, за виділені кошти з міської казни, окрім мульбордів, також було закуплено близько сотні комп`ютерів та засобів для навчання. Вартість одного мультиборду сьогодні коштує 150 тис. гривень.

Нові мультиборди отримали 13 Чернівецьких шкіл

Також Олексій Каспрук зазначив: \”Ми будемо продовжувати свою роботу, аби забезпечити школи необхідними технічними засобами, зокрема мультибордами. Хотілося б, щоб вони були у кожній школі та не по одному на освітній заклад\”.

Наталія Демчук

peredplata