На Петрівському ярмарку чернівчани зможуть безкоштовно обстежитись

Безкоштовні ЕКГ, дерматоскопія, рефкератометрія, експрес-тест на ВІЛ, визначення рівня цукру в крові, – на «Петрівському ярмарку» працюватиме «Медичне містечко»

6 липня у рамках проведення «Петрівського ярмарку-2019» в Чернівцях працюватиме масовий соціальний профілактично-оздоровчий проект «Медичне містечко».

Мешканцям Чернівців та області, гостям «Петрівського ярмарку» буде запропоновано ряд безкоштовних медичних послуг.

Зокрема, заплановано проведення для всіх охочих: ЕКГ, визначення показників артеріального тиску, дерматоскопії, рефкератометрії, обстеження очного дна, визначення гостроти зору, вимірювання внутрішньоочного тиску, корекції зору – підбору окулярів, флюорографічного обстеження, експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію, вимірювання рівня цукру в крові, профілактичний огляд стану зубів.

Крім того буковинці зможуть отримати консультації різних медичних фахівців: кардіолога, ендокринолога, онколога, офтальмолога, терапевта, сімейного лікаря, дерматовенеролога, стоматолога, психолога, а також з питань профілактики і попередження ВІЛ-інфекції/СНІДу та інфекцій, які передаються статевим шляхом, ведення здорового способу життя, надання першої домедичної допомоги. 

 «Медичне містечко» працюватиме 6 липня з 9.00 до 14.00 за адресою: м. Чернівці, вул. ім. О. Гузар (біля центрального входу до стадіону «Буковина»).

 

 Довідка

«Медичне містечко» – один з найбільших в Чернівецькій області масовий соціальний профілактично-оздоровчий проект, який здійснюється у Чернівцях щороку в рамках проведення традиційного міського свята «Петрівський ярмарок».

Основна мета Проекту – профілактика та попередження інфекційних й неінфекційних захворювань, збереження здоров’я і життя мешканців області, популяризація здорового способу життя, проведення санітарно-освітньої та інформаційної роботи.

Водночас,  «Медичне містечко» спрямоване на те, щоб навчити населення профілактиці найбільш розповсюджених і соціально небезпечних захворювань та своєчасному зверненню за медичною допомогою. Проект дозволяє презентувати та ознайомити населення з рядом сучасних скринінгових та поглиблених діагностичних медичних методик і зробити їх більш доступними.

Робота «Медичного містечка» полягає у безоплатних лікарських консультаціях та медичних обстеженнях, які високопрофесійні медичні фахівці та науковці здійснюють на вулиці, у спеціально обладнаних палатках і виїзних лабораторіях.

Під час роботи Проекту його учасникам щоразу презентують близько двох десятків безоплатних консультацій та медичних обстежень лікарів різного профілю комунальних та приватних закладів охорони здоров’я.

Крім того, для учасників «Медичного містечка» відбуваються різного роду майстер-класи, здійснюються трансляції пізнавальних фільмів та проводяться актуальні опитування.

Відповідно до статичних даних, щороку за п’ять годин роботи послугами «Медичного містечка» користуються в середньому 1500 осіб.

Проект «Медичне містечко» започаткований у 2016 році комунальною медичною установою «Обласний центр здоров’я» за сприяння Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА та Чернівецької міської ради, а також за підтримки лікувально-профілактичних закладів області, міста та місцевих громадських організацій. Здійснюється на благодійних засадах. 

За час свого існування «Медичне містечко» стало найбільшим соціальним профілактично-оздоровчим вуличним проектом у Чернівецькій області і одним з наймасовіших в Україні.

 

peredplata