Хотин чинить опір. Нардеп Рудик закликав ВР не робити центр Дністровського району в Кельменцях.

Шість років в Україні йшов процес децентралізації, визнаний найуспішнішою реформою. Створення ОТГ, передача повноважень та ресурсів на місця, перерозподіл бюджетів, надання послуг на місцях, дали поштовх для розвитку територій і покращення їх соціально-економічного стану. ОТГ перебрали на себе частину повноважень РДА і стали самодостатніми і успішними.
Але щось пішло не так… з приходом ЗЕвлади. ВОНИ майже рік ігнорували завершення процес децентралізації. І лише коли до місцевих виборів залишилося практично нічого, схаменулися і вирішили, що потрібно терміново ламати через коліно всю адміністративно-територіальну систему. Терміново розформувати існуючі райони і утворити нові, створюючи удільні князівства для місцевих царьків та зіштовхнути лобами простих людей.
Як результат – десятки історичних, промислових та культурних центрів, за задумом слуг, мають зникнути з адмінкарти України, як районні центри. Васильківський, Броварський та Вишгородський райони Київщини, Новгород-Сіверський Чернігівської області, Маловисківський Кіровоградської області, Козятинський Вінницької області та десятки інших не мають «впливових дядьків» у владі, щоб їх захистити.
Сьогодні, за прикладом героїчного Хотина, мешканці Сміли перекрили дорогу державного значення, щоб достукатися до владоможців.
Але, чи допоможе?
Сергій Рудик, народний депутат України
 
https://www.facebook.com/serhiy.rudyk.3/videos/1422594641261458/

peredplata