Чернівчани, які задіяні у передвиборчій кампанії зобов’язані легалізувати свої доходи

Дотримання податкового законодавства структурами, які займаються організацією і проведенням виборчої кампанії не залишаться поза увагою чернівецьких податківців.

Так як існують ризики, що політичні партії та окремі кандидати під час виборчої кампанії наймають працівників без офіційного працевлаштування і виплачують винагороду «в конвертах» в порушення податкового і трудового законодавства. Крім того, це підвищує небезпеку того, що «агітатори» можуть залишитися без обіцяних грошей після завершення виборів.

У зв\’язку з цим, Державна податкова інспекція у м. Чернівцях рекомендує діючим агітаторам, координаторам, спостерігачам вимагати від політичних партій і штабів кандидатів у народні депутати підписати цивільно-правовий договір або трудову угоду, що і гарантуватиме повну і своєчасну оплату праці.

Слід також мати на увазі, що у разі отримання громадянином доходів від інших фізичних осіб (наприклад, кандидатів у депутати), які не є податковими агентами, то такі доходи за підсумками року включаються до загального річного оподатковуваного доходу під час подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata