Американський зонд NASA Perseverance успішно примарсився на Марсі.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-На тлі цієї новини усі інші світові повідомлення і навіть засалені й засмальцовані вістки з України про телеканал “Ппрямий”, про якогось там Шарія, інша нісенітниця просто бліднуть, гаснуть і зникають у інформаційному космосі. Америка, ти крута!
Американський зонд Perseverance (“Наполегливість”), укомлектований першим в світі марсіанським вертольотом Ingenuity, успішно сів на поверхню Марса.
Міжпланетний апарат Perseverance (“Наполегливість”) американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) здійснив успішну посадку на Марсі в четвер, 18 лютого, близько 21.56 за центральноєвропейським часом (опівночі за Києвом).
Найбільший і найбільш технічно складний зонд з усіх, які NASA коли-небудь відправляло на Марс, став дев’ятим космічним апаратом, що опустився на поверхню Червоної планети. Вперше в історії разом з ним відправили спеціально розроблений марсіанський вертоліт.
В рамках місії NASA “Марс 2020” марсохід Perseverance шукатиме воду і ознаки життя під поверхнею планети. Зонд також буде збирати каміння і зразки грунту й поміщатиме їх в контейнери, які, як планується, будуть доставлені на Землю протягом наступних 10 років.
P.S. і ще одна ремарка для моїх українських колег журналістів! Не правильно казати “марсохід успішно ПРИЗЕМЛИВСЯ на Марсі”. Треба писати: сів на поверхню Марса, або ПРИМАРСИВСЯ 😉
May be an image of просто неба
 
 
 

peredplata