У Чернівцях розгорнуть ліжка для ковід-хворих у обласній психлікарні.

У Чернівцях до кінця цього тижня будуть розгорнуті ліжко-місця для хворих на коронавірус у неврологічному відділенні обласної психіатричної лікарні.

Про це у четвер ввечері у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук, пише molbuk.ua

Зокрема, він сказав, що наразі госпітальні бази Чернівців заповнені на 90% пацієнтами з коронавірусом. Окрім того, як зазначив посадовець, міська рада спільно з Чернівецькою обласною державною адміністрацією й департаментом охорони здоров’я вирішує, як забезпечити лікарні додатковими ліжками.

“Думаю, до кінця тижня будуть розгорнуті ліжко-місця для хворих на COVID-19 в неврологічному відділенні Чернівецької обласної психіатричної лікарні. Ми завезли туди ліжка, які були вільні в міській лікарні №1. Медперсонал готовий до роботи з “ковідними” пацієнтами”, – сказав міський голова Чернівців.

Посадовець також додав, що, у разі, якщо не вистачатиме місць у трьох міських лікарнях (№1, №3 та №4), то пацієнтів з коронавірусом будуть госпіталізувати до обласної психіатричної лікарні.

Разом з тим, міський голова зазначив, що наразі вирішується питання щодо розгортання додаткових ліжок у міській дитячій лікарні та в обласному перинатальному центрі.

“Хочу запевнити чернівчан – місто з епідемією впорається. Наразі ми увійшли у певну стабілізацію захворюваності. Сподіваємося, незабаром почнеться спад”, – сказав міський голова Чернівців у прямому ефірі.

peredplata