У Чернівцях продадуть картини видатного художника Ярослава Ільченка. Гроші спрямують на допомогу ЗСУ

 Мистецтво на службі в ЗСУ.

Донька видатного буковинського художника Ярослава Ільченка вирішила продати його картини, щоб допомогти армії. 

Частину творчого спадку батька вона забрала до Австралії, де мешкає. А 30 полотен передала Чернівецькій обласній раді. Їх планують реалізувати на онлайн-аукціоні, а виручені гроші передати на потреби захисників. 

Голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко подякував Аліні Ільченко за патріотизм, активну громадянську позицію та вручив почесну грамоту. 

 Як пояснив начальник інформаційно-аналітичного відділу Олександр Білоус, продаж картин уже відкрито. Мінімальна вартість кожної – 8 тисяч гривень. Верхньої межі немає, тож якщо відчуваєте потребу заплатити більше – не стримуйте себе. Роботи Ярослава Ільченка – це переважно пейзажі. Художник був мисливцем, тому зображав природу та тварин надзвичайно реалістично. 

Обрати полотно можна на фото в цьому дописі, а гроші перерахувати за посиланням https://send.monobank.ua/jar/9ZxVWxHRbq. Номер картки банки: 5375 4112 2090 1867. 

Забрати картину можна у Чернівецькій обласній раді (вулиця Грушевського, 1). Аби дізнатися додаткову інформацію, уточнити наявність тієї чи іншої картини, пишіть у месенджер сторінки Чернівецька обласна рада. 

 Картини, що не продадуться, виставлять у холі театру 10 серпня – у день відкриття нового сезону. Тож придбати вподобане полотно буде змога і там.

Джерело: Чернівецька обласна рада 

peredplata