На Буковині розпочинається призов юнаків

   В області тривають підготовчі заходи до чергового призову на строкову військову службу, який розпочнеться1 жовтня. Юнаки віком від 18 до 27 років вже отримують повістки та прибувають на призовні дільниці для визначення придатності до проходження служби. Планове завдання становить 320 чоловік, що є меншим порівняно з весняним призовом, коли військо поповнили 455 буковинських юнаків.

           Відправки команд молодого поповнення почнуться 7 жовтня та триватимуть до кінця грудня. Половина призовників служитиме в лавах Збройних Сил, інші в підрозділах Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Спеціальної служби транспорту.Термін служби за наявності вищої освітистановить один рік,  за її відсутності – півтори роки.

Юнаки, які не зволікаючи, першими прибувають до комісаріатів, мають переваги, адже можуть вибрати саме ту частину, в якій бажають служити. Вони будуть попередньо зараховані в команди, в яких кількість чоловік є обмеженою та невеликою.

Наголошуємо, що не отримання, або ігнорування повістки не є причиною, аби не з’явитись у військовий комісаріат. Згідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» призовник має самостійно з’явитись у військовий комісаріат у десятиденний термін з дня оголошення початку призову. В тому числі, щоб отримати відстрочку, або звільнення, маючи при собі відповідні документи.

        За ухилення від призову передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Ухилянту, доведеться сплатити штраф, який цього річ збільшується в рази, в гіршому випадку –  відбути покарання у вигляді позбавлення волі. 

Нагадуємо, до виконання завдань в районі ООС військовослужбовці строкової служби не залучаються.

Заходи підготовки до призову відбуваються із дотриманням всіх норм, пов’язаних з епідемічною ситуацією.

 

Прес-служба Чернівецького ОВК.

 

 

peredplata