Геть рашиZZкого попа!

Хто піде освячувати паску в московський патріархат, вважайте, що ви її освятили кров’ю воїнів України, невинно убієнних дітей Бучі…

Якщо у ці дні в Україні не буде заборонена і знищена російська церква, то гріш ціна всій пролитій крові, смертям і руйнуванням. Наша боротьба зійде нанівець. Найлютішим і найнебезпечнішим ворогом України, як з’ясовується, є саме російська православна церква московського патріархату.

У перший день війни головний піп росії кіріл благословив орків вбивати українців.

Митрополит Онуфрій нібито виступив проти війни. Проте це було словоблудство. Бо РПЦ в Україні продовжує славити путіна і кіріла. А сам Онуфрій, кажуть, перечікує важкі часи у своїй резиденції на дачі Плужникова у Чернівцях.

Окремі священники перестали бути попами і переходять зі своїми прихожанами до ПЦУ. Але, на жаль, це поодинокі випадки. У Чернівецькій області досі ще нема жодного.

Після того, як люди побачили звірства орків у Бучі, Ірпіні, Гостомелі, вони почали гнати попів з церков і з української землі. Копняками вигнали попів з церков у Смілі Черкаської області, у Михальчі Чернівецької.

Російські попи добре знають територію, де проповідують «руській мір», знають людей. Тому небезпечні, як ніхто. Вони першими відкривають двері загарбникам, вказують адреси активістів, журналістів, АТОвців. Аби орки їх катували і вбивали.

Незадовго до війни більшість попів з України кудись зникали на 2-3 дні. Кажуть, що вони проходили вишколи у суперсекретних умовах. Там їх навчали як поводитися під час окупації України, що робити, аби наводити літаки та ракети орків на міста і села, як вбивати українців і т. д.

Але, найголовніше, що уже здійснено цими виплодками пекла – це те, що вони передали в руки ФСБ прізвища та адреси активістів, журналістів, натовців, аби їх вбивали при захопленні орками населених пунктів України.

 

Гостомелі наводили російські літаки з бомбами на житлові масиви та промислові об’єкти.

Києві впіймали ченця, який одягнув цивільний одяг, взяв у руки зброю і організував ДРГ, яка мала би вбивати українських людей. На щастя, воїни тероборони знешкодили ченця і його ДРГ.

Дніпрі піп малював мітки на асфальті для координації літаків росії, які мали бомбити місто.

Чернігівській області попи зустрічали орків хлібом-сіллю і разом з ними вбивали українських людей.

*Навіть у Коломиї тероборона виявила церкву, де московські попи зробили склад продуктів та алкоголю, які були призначені для російських загарбників.

*Московський піп у Хмільнику Вінницької області у церкві збирав арсенал зброї, якою мав озброїти ДРГ і вбивати своїх прихожан: активістів, АТОвців, журналістів. Коли правоохоронці викрили злочинця і зрадника, прийшли вилучати зброю, піп відкрив вогонь, намагався розстріляти поліцейських та терборону.

Не вдалося! Попа заарештовано.

*Ще один московський піп проявив себе в окупованій Бородянці Київської області. Коли у селище зайшли окупанти, він видав всіх активістів, ходив по хатах і сам показував, де вони мешкають. Особисто цей піп причетний до розстрілів кількох десятків людей. Далі ще страшніший злочин. Піп допомагав оркам відловлювати дітей у селищі, запаковувати їх в автобуси і відправляти у напрямку білорусі. Доля діток невідома.

На сьогодні уже більше 100 парафій перестали служити москві.

Хоча це крапля в морі (в Україні цих парафій 12000, – ред.), але вода камінь точить.

Люди прозрівають і перестають ходити до церков російських. Перестають цілувати руки попам, які политі кров’ю немовлят Бучі, Ірпіня, Харкова, Чернігова, Херсона, Маріуполя…

Навіть серед російських попів з’являються чесні і сміливі священники. Наприклад, у місті Славутич священник УПЦ МП вийшов зі своїми прихожанами на акцію протесту проти окупації.

Там він звернувся до орків:

  • Якщо у вас є натільні хрести, зніміть їх, нехристи, – сказав священник. – Бо християни не наводять автомат на мирних людей.

 

Кілька сотень священників підписали листа з вимогою віддати кіріла церковному трибуналу, де позбавити його сану і вигнати з церкви. В історії 1666 року подібний трибунал засудив московського патріарха Нікона.

Треба повторити!

А буковинським СБУ, поліції, теробороні варто б перевірити підвали і склади церков та монастирів у Банченах, Хрещатику, Чернівцях… Може, там є зброя та провіант для орків.

І треба знайти Онуфрія та спитати його, чи підтримує він путіна, кіріла, росію? Чи Україну, ЗСУ та ПЦУ?

Від відповіді залежатиме його доля та майбутнє.

Петро КОБЕВКО

peredplata