Aвтокараван волонтерської місії Ігора Вітенка

 
 
“У всякого своя доля
І свій шлях широкий, …”
(Тарас Шевченко)
Бажаю автокаравану волонтерської місії Ігора Вітенка широкого і щасливого шляху!
В Україні цей волонтерський бренд військового хірурга Ігора Вітенка мало хто знає. А даремно! Лікар з клініки бельгійського міста Гент вже роки займається оперуванням та підготовкою до протезування українських бійців. Бельгійський лікар із Тернопільщини займається не лише військовою хірургією, але i зумів зібрати довкола себе симпатиків України не лише з числа української громади в Бельгії, але й серед бельгійських, французьких, німецьких, польських громадських організацій і підприємців. Так протягом останніх кількох років Ігор Вітенко доправив на фронт нашим воїнам десятки тон медикаментів, крапальниць, різного медичного обладнання, понад 200 госпіталізаційних ліжок і навіть… 50 тон бельгійського шоколаду (три фури від Cote d’Or).
Караван Ігора Вітенка, який сьогодні вирушив на світанку в Україну налічує чотири реанімаційних автомобілів, запакованих до стелі медикаментами і медичним обладнанням, два мінівена і 11 джипів – переважно Nissan Armada, Nissan Navara, Toyota Pajero… Один із джипів, наповнений медикаментами й сухкомлектами їжі буде переданий білоруському полку імені Кастуся Калиновського. Гроші на закупку цього джипа зібрала білоруська громада в Бельгії
Необхідність джипів у військовій медичній службі Ігор Вітенкo пояснив так: джипи, такі як Nissan Navara, доїзджають на самісінький передок, забирають поранених і хутко везуть подалі від бойової лінії фронту, перевантажують у реанімаційні автомобілі, де їм надається перша найнеобхідніша допомога: перев`язки, обезболюючі, крапальниці тощо, а відтак поранених перевозять до медичних вагонів і далі вони доправляются до госпіталів Херсона, Харкова, Дніпра, Києва, Львова.
У цій місії окрім медикаментів, антикорозійних розчинів, медичного обладнання, в Україну їдуть кілька бойових дронів. Hа один із них також пожертвували білоруси в Бельгії.
Але ж не може бути бочки меду без ложки дьогтю. Посольство і консульство України в Брюсселі чомусь демонстративно відсторонилися від Місії Ігора Вітенка. Зате, замість українських дипломатів у Бельгії 20 шоферів автокаравану прийшли благословити священники Української Греко Католицької Церкви і священник Білоруської Греко Католицької Церкви.
Широкої і щасливої дороги вам, друзі!

peredplata

Залишити відповідь