Хто балотуватиметься на посаду Чернівецького міського голови

Хто на мера?

До виборів 25 жовтня ще майже три місяці. Але основні претенденти на місце Чернівецького міського голови уже завертілися, як карасі на пательні.

Хто вони?

І з ким підуть здобувати міський ланцюг?

Олексій Каспрук

На імені та пам’яті батька Павла, за спиною Миколи Федорука і за підтримки Максима Бурбака він знову захоче посісти тепле місце, яке йому щомісяця приносило від 80 до 120 тисяч гривень зарплат з доплатами. Він їздив за кордони і сварився з Проданом. Це дозволяло Каспруку ніц не робити і тільки кивати на те, що йому не дають. Місто занепадало. А люди охрестили Каспрука «Святим Неробою».

Якби батько його побачив і дізнався про його неробство, то міг би померти вдруге.

В останні місяці до Каспрука охолов навіть Федорук. А Бурбак публічно ніде активно його не підтримує. І їхній проєкт «Партії чернівчан» (вона зареєстрована в Україні) пропав як катран з плоту. Тоді Каспрук поїхав аж до Дніпра. Там у регіонала Філатова і його партії мерів шукає політичного притулку. Не знаходить і втрачає залишки підтримки вихідців з Майдану Гідності. Бо з’ясувалося, що на крові Майдану, на пам’яті Героїв він прийшов до влади у 2014 році. А довкола себе взяв на роботу у мерію тих, хто був і допомагав Антимайдану.

Тож Каспрук на старті виборів сидить біля розбитого корита разом зі своїми радницями. І все…

Віталій Михайлішин

Всі сподівалися, що залишки регіоналів, а нинішніх ОПЗЖешників використовуватиме секретар міськради Василь Продан.

Але він добре грає у шахи і володіє інформацією. Василь Софронович знає, як до нього ставляться посполиті  у Чернівцях. Він набрав на себе стільки негативу, що тут на перші ролі ще довго не претендує.

І знову з’являється Віталій Михайлішин. Вбравши тогу захисника бідних і знедолених, він забере й їхні голоси. Але цього не вистачить для входження до другого туру виборів.

Чернівці – це місто, де бідних завжди було менше, ніж гордих.

Віталій Другановський

Цей може почепити на свою шию ланц. Бо йтиме ймовірно від «Слуги народу». І як би ми цього не хотіли, як би ми не боролися з цими «слугами», а вони таки у Чернівцях мають підтримку кожного четвертого виборця.

Цього цілком вистачить для того, аби увійти у другий тур з Неробою і там перемогти.

Та залишається невирішеною проблема: чи насправді на вибори мера від «Слуги народу» піде Другановський, а не хтось інший. І не варто кивати на губернатора Осачука.

Це може бути й не він. Тому в останню мить може з’явитися кандидатура тієї особи, про яку ніхто з непосвячених навіть і не чув, і не мріяв.

Чекаємо…

Василь Максимюк

Опозиція у Чернівцькій області на сьогодні визначилася тільки з партійною приналежністю. Про кандидата на ланцюг мера там ще досі точаться дискусії.

Хоча депутат і голова фракції «ЄС» Василь Максимюк таки у цих дискусіях посідає головну роль. Про нього говорять давно. Його ніби то й висувають. Але досі офіційної відповіді на питання: хто на мера від партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка, ще не відповіли ствердно, що це таки Василь Сидорович.

За таких розкладів завжди треба шукати жінку.

Тож і тут є вона: красива і розумна. Це – Наталія Фрунзе. Вона не позбавлена амбіцій стати меринею від опозиції.

Сподіваємося…

Михайло Сеничак

Не чекали?!

Він заявляє, що вже кілька разів брав участь у виборах. Тож цього разу його цікавлять не вибори, а перемога.

А перемагати він вміє. Навіть тоді, коли, здається, що все і всі проти нього. Кілька років Михайло Ярославович боровся з податковим глитаєм Насіровим. І переміг.

Він таки очолює ДФП Чернівецької області.

На одних із перших його виборах тільки партійні маніпуляції у 2006 році не дозволили Сеничаку виграти у Федорука.

Потім знову всі учасники боролися проти нього, а не один з одним.

Уроки вивчені, засвоєні, помилки враховані, ресурси підтягнуті. Потрібна партія. І вона є.

Бо ж за керівництва саме «Слуги народу» Сеничак виграв всі суди і поновився на посаді. Саме президент Зеленський і його партія «Слуга народу» допомогли Сеничаку відновити своє добре ім’я, репутацію та знайти відповідну його професійності посаду.

Тож надія є!..

Альтернатива

Вона хотіла щось заявити і нібито зібрати альтернативних людей довкола ідеї Альтернативи. І чим більше про це говорили, тим більше виглядало, що ця Альтернатива стає сама собі Альтернативою.

Спочатку зібрали бізнесменів довкола і сказали, що це не партія, а громадська організація. З’ясувалося, що на вибори ці альтернативщики йтимуть від партії «За альтернативу» , а не від ГО.

Далі вони зібрали тих, хто мав би стати альтернативним будь-якій партії. Тобто повинні б бути люди, котрі ще не засвітилися в жодній партії. А з’ясувалося насправді, що там таки є люди, яким клейма партійного ніде ставити. Вони попереходили від партій правих до лівих по кілька разів. Є свободівці, нарконтролівці (від «Народного контролю»), є голосисті (від партії «Голос») є самопомічнии (від партії «Самопоміч»).

Навіть є  ті, які довкола Бурбака з Федоруком крутилися і довкола  «Народного Фронту» (тоді «Фронт Змін»). Є ударники (від УДАРу).

А є й активісти, котрим не можна до партій іти. Тим паче на вибори. Бо вони  на грантах досі сиділи. І ці гранти з Європи та Америки зараз викинуть під «ромську» (від фірми «Рома») альтернативу.

Але й це не всі гріхи новоствореного бізнесово-партійного проєкту. До них прибилася ще й та людина, котра щодня у дзвони б’є за загиблих Героїв.

І треба було ж так статися, що саме у той час, коли на Центральній площі звучав поминальний дзвін, «Альтернатива» там же танцювала з труною. Такий у них був флешмоб.

Не дай, Боже, такої Альтернативи Чернівцям.

Петро Кобевко

 

peredplata