Розвод на АЗС: якою новою хитрістю користуються недобросовісні заправники

Є багато способів обману чесних автомобілістів. Займаються подібними справами не лише професійні шахраї, а й на вигляд абсолютно порядні громадяни на зразок працівників СТО, сервісних центрів і, звичайно ж, заправних станцій. У випадку з АЗС новий спосіб обману водіїв дозволяє наживатися на громадянах у «промислових масштабах» за допомогою єдиної дірочки.

Нещодавно фахівці розкрили нову форму обману на автозаправних станціях країни. Шахраї вигадали незвичайний спосіб «заробітку». Вони беруть заправний шланг і проколюють у ньому невеликий отвір. Рідше замість отвору верхньої частини шланга встановлюється додатковий клапан. І дірочка, і клапан є для однієї єдиною цілі – підсмоктування повітря в паливо в момент заправки.

Це призводить до того, що в момент заправки автомобіля у шлангу утворюється невеликий стовп повітря, який заважає проходженню палива у бак. У результаті автомобіліст, який нічого не підозрює, заправляє від декількох десятків до декількох сотень грам повітря замість бензину. Такий обсяг може здатися чесним громадянам чимось не серйозним. Однак у цьому полягає сенс махінації! Розрахована вона на економію з великої кількості клієнтів.

Все не продане таким чином пальне вирушає назад до цистерни. Як правило, ця махінація використовується керівництвом АЗС для «економії» (крадіжки) товару при збереженні прибутків.

У деяких випадках збережене таким протиправним способом пальне потім використовується самими співробітниками АЗС для особистих цілей. Як можна боротися із подібним явищем? Насправді пересічним автомобілістам майже ніяк. Найкраще, що можна зробити – заправлятися на перевірених доброчесних АЗС.

peredplata