Поліція повідомила про підозру посадовцям Чернівецької міськради, їм загрожує до 6 років тюрми

Закупили спецавтомобіль зі збитками майже у 700 тис. грн: поліцейські повідомили про підозру посадовцям Чернівецької міськради.
 
Автомобіль для комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин, придбали майже утричі дорожче від ринкової вартості.
 
Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області та слідчі Чернівецького районного управління поліції, фігуранти кримінального провадження уклали договір з фізичною особою на придбання спецавтомобіля. Таке рішення було прийнято з метою підвищення ефективності роботи міського комунального підприємства, що спеціалізується на стерилізації тварин. Проте вартість закупленого транспортного засобу відносно ринкової ціни була завищена у кілька разів.
 
Так, уповноважена особа з питань проведення тендерів одного з департаментів міської ради здійснила закупку авто без використання електронної системи закупівель на суму 1,1 млн грн. Керівник установи підписав договір щодо придбання спецавтомобіля, після чого бюджетні кошти в повному обсязі були перераховані на рахунок продавця.
 
Відповідно до висновку експерта, ринкова вартість закупленого вантажного автомобіля у 2,5 раза нижча від вказаної в документах суми й складає 428,5 тис. грн. Внаслідок таких дій місцевому бюджету завдано збитків у розмірі понад 670 тис. грн.
 
На підставі зібраних доказів керівнику та працівнику департаменту Чернівецької міської ради повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 
За скоєне підозрюваним загрожує від трьох до шести років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернівецька окружна прокуратура.
 

peredplata

Залишити відповідь