Чернівецькі митники припинили спробу незаконного вивезення до Румунії сигарет на майже 2,7 мільйонів гривень

Підакцизний товар у кількості майже 60 тисяч пачок виявлено співробітниками Чернівецької митниці ДФС під час здійснення в пункті пропуску «Порубне-Сірет» поглибленого огляду транспортного засобу, що переміщував товар до Румуії.

Так, на територію пункту пропуску в’їхав вантажний автомобіль під керуванням  громадянина Румунії, який слідував з України до Румунії в службових справах.

Для здійснення митних формальностей представник однієї з фірм- перевізників Румунії подав товаросупровідні документи, згідно з якими у вище вказаному транспортному засобі переміщується вантаж – коренерізки та електроподрібнювачі. Відправниками товарів зазначено товариства з обмеженою відповідальністю Вінниччини, покупцем – румунську фірму.

Під час здійснення митного контролю, враховуючи результати застосування системи управління ризиками та інформації, яка надійшла від правоохоронних органів, було прийнято рішення про проведення повного огляду вантажного приміщення транспортного засобу. В результаті огляду виявлено порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 МКУ. У коробках із заявленим товаром було виявлено приховані від митного контролю сигарети вітчизняного виробництва «Marlboro».

За даним фактом у відношенні водія фірми-перевізника складено протокол про ПМП, відповідно до якого 59 тис. 950 пачок тютюнових виробів вітчизняного виробництва «Marlboro»  загальною вартістю майже 2 млн. 700 тис. грн. тимчасово вилучено на склад митниці. Санкції вище вказаної статті передбачають також накладення штрафу у розмірі 100% вартості предметів правопорушення.

peredplata