Кожному Дорослому Українцю 5000 А Дітям По 2000 Грн.! Державама Має Виплатити Всім Карантинну Допомогу – Мер Тернополя.

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав народних депутатів подбати про українців та запросив депутатів обговорити потребу прямої грошової допомоги українцям

Джерело

 

Головне. Міський голова Тернополя Сергій Надал у своєму зверненні опублікованому у соціальній мережі фейсбук закликав народних обранців передбачити допомогу кожному дорослому українцю, що через карантин не має роботи, допомогу на рівні 5000 грн та 2000 грн на дитину. 

Цитата. “Сьогодні більшість українців стоять на межі своїх ресурсів. Люди з розумінням поставилися до вимог карантину — основного засобу протидії поширенню епідемії. Люди готові і надалі підтримувати доволі жорсткі заходи заради порятунку життя і здоров’я тисяч українців. Але їм потрібно допомогти вижити. Надати пряму допомогу, як це роблять у цивілізованих країнах”, – написав Сергій Надал. 

Деталі. Сергій Надал звернув увагу народних депутатів на те, що у більшості країн світу надається суттєва грошова допомога громадянам, які втратили роботу, внаслідок карантинних заходів. У Чехії, Данії, Норвегії виплачується до 80 % від зарплати. У Японії кожен громадянин отримає допомогу близько 900 USD, у США кожен дорослий отримає по 1200  USD і 500  USD на дитину.

 

лова також наголосив – українці мають право на допомогу від держави. “Кожен з нас платить податки. ПДВ є у кожному купленому нами товарі, у кожній послузі. Тобто кожен з нас справно віддавав державі кошти і сьогодні має право на допомогу у скрутній ситуації”, – зазначив Сергій Надал. 

Що пропонується? Очільник Тернополя назвав три головні напрямки, за якими має діяти держава, щоб допомогти українцям пережити кризу. 

По-перше, треба подбати про кожну людину, котра сьогодні вимушено не працює і фактично позбавлена засобів для існування. Всім громадянам, які перебувають на карантині, включно з підприємцями, котрі призупинили діяльність, потрібно надати на час карантину грошову допомогу на рівні 5000 грн на місяць на купівлю продуктів харчування. Крім цього варто передбачити допомогу на кожну дитину, щонайменше на рівні 2000 грн. 

 

По-друге, треба забезпечити безперебійну роботу комунальних підприємств, від яких залежить життя кожної людини у містах і селища, та відтермінувати стягнення будь-яких боргів з комунальних підприємств, що забезпечують людей послугами ЖКГ та надати прямі субсидії комунальним підприємствам з державного бюджету.

По-третє, запровадити реальний контроль за зростанням цін на товари першої необхідності, зокрема це продукти харчування та медикаменти, а також заморозити сплату відсотків та внесків за всіма кредитами фізичними особами та бізнесом на час карантину.

При цьому Сергій Надал вважає – усі ці кошти повернуться в економіку, оскільки люди витрачатимуть ці кошти у магазинах, аптеках і вони повертатимуться у вигляді податків. 

 

Очільник Тернополя закликав народних депутатів від Тернопільщини допомогти громадянам України і своїм виборцям. 

«Звертаюся до наших тернопільських депутатів з пропозицією ініціювати відповідні зміни до законодавства та подбати про ЛЮДЕЙ. Від Ваших рішень залежить — як житимуть українці і як вони здолають кризу», – сказав Сергій Надал. 

Що було раніше? На початку квітня міський голова Тернополя у коментарі виданню “Дзеркало тижня” вже озвучував пропозиції допомоги простим громадянам. Варто зауважити, що ексміністр економіки Тимофій Милованов дотримується тієї ж думки та вважає, що держава повинна витратити щонайменше 100 млрд грн на підтримку громадян та бізнесу. 

peredplata