“Нам не вибратися із олігархічної дупи, хоч би що нам обіцяли”: журналістка “Дзеркала тижня” проаналізувала Закон про олігархів і згадала про справжнє, а не вдаване ставлення влади до Фірташа (ОНОВЛЕНО).

Зібрав тут кілька конкретних прикладів того, як влада віддає людей у користування олігархам, але бреше, що бореться з ними.

Поважні столичні журналісти сміються з вдаваної боротьби нинішньої влади з олігархами. Прямо пишуть, що “Нам не вибратися із олігархічної дупи, хоч би що нам обіцяли”. І наводять близький нам приклад про Фірташа.

Ось що написала київська журналістка Юлія Самаєва про добре відомого буковинцям одіозного віденського бранця.

 “Міністр юстиції тим часом нас переконує, що принаймні Медведчук, Коломойський і Фірташ — хороший приклад зусиль української влади у боротьбі з олігархами. Нагадаємо панові міністру, що фірташівська компанія-постачальник газу для населення цьогоріч законтрактувала у «Нафтогазу» найбільші річні обсяги палива за найнижчою вартістю, давши всім на ринку зрозуміти, хто тут державний улюбленець. Усі у високих кабінетах були дуже занепокоєні, але досі нічого не зробили”. 

BukNews публікував травневі заяви РНБО про те, що держава може забрати у Фірташа свої газові труби, які він орендує, і на яких наживається, і тримає усіх нас за горло. Але минуло півроку, а віз і нині там.
Передвиборча обіцянка “Слуги народу” Олена Лис захистити чернівчан від газового монстра, посприяти вирішенню питання відключення будинків чернівчан від газопостачання приватною компанією, яка не обслуговує внутрішньобудинкові мережі газу так і залишилася на папері.
 
Вже навіть вигравши вибори народна депутатка України Олена Лис заявляла, що “так, ми знаємо про цю проблему міста! До нас звернулося багато містян. Розуміємо, що треба і будемо вирішувати на законодавчому рівні!”. 
 
 
Ні, якийсь законопроєкт, який обмежує дії монополіста, а також передбачає право громадян заключати індивідуальні договори з компанією на ремонт внутрішньобудинкових мереж газу, а не вимагає цього від управлінських компаній чи ОСББ, пані-депутатка подала.
 
 
Але на практиці, чомусь, працюватиме зовсім інша схема. Співвласників багатоквартирних будинків змусять укласти договір технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. І за це буде окрема оплата. Остаточних термінів, коли нова послуга почне діяти і коли за неї потрібно буде сплачувати, ще немає. НКРЕКП ще розробляє зразок типового договору і кошторис, для того, щоби була можливість виставляти рахунки, а профільне міністерство – порядок їх обслуговування. Зараз ці документи – на стадії розробки. Але в “Чернівцігазі” вже готуються урвати черговий ласий шматок з кишень буковинців. Можна тільки припускати, чого вартують такі “подарунки” нібито гнаним нею олігархам від української влади.
 
Тим часом, тільки славний опришок Петро Кобевко невтомно викриває схеми наживи Чернівцігазу на споживачах через багаторазове знімання плати за розподіл газу однією й тією ж трубою для великої кількості споживачів. “Замість того, щоб розділити суму за доставку газу однією трубою до будинку на всіх користувачів, Чернівцігаз знімає її по кілька разів з кожного абонента”, – пояснив Петро Кобевко. Інформація прозвучала у рамках судового засідання у Господарському суді Чернівецької області
 
Зі змістом статті Юлії Самаєвої можна познайомитися на сайті ZN.
 
http://buknews.com.ua/page/nam-ne-vybratysia-iz-oliharkhichnoi-dupy-khoch-by-shcho-nam-obitsialy-gurnalistka-dzerkala-tygnia-proanalizuvala-zakon-pro-oliharkhiv-i-zhadala-pro-spravgnie-a-ne-vdavane-stavlennia-vlady-do-firtasha.html

peredplata