У Чернівцях коштом родини Яценюків збудовано Парафіяльний катехитичний навчальний центр Святого Верховного Апостола Петра

Про це йдеться в дописі у ФБ Арсенія Яценюка.
 
“Ми з родиною мали честь долучитися до створення Парафіяльного катехитичного навчального центру Святого Верховного Апостола Петра, який сьогодні було відкрито в рідних Чернівцях.
 
Цей центр створено також у світлу пам’ять мого батька – громадського діяча, українського історика Петра Івановича Яценюка, який присвятив своє життя навчанню та вихованню українців. Вдячний за високу оцінку внеску моєї родини главі УГКЦ Блаженніший Святослав.
Центр Святого Верховного Апостола Петра відкривається у складні, драматичні, але героїчні часи для нашої країни. Коли Україна бореться за свою незалежність, коли кожен з нас бореться за те, щоб наша країна встояла, щоб наші діти, прекрасні діти жили в мирній Україні.
Катехитична школа вчить бути людиною, вчить відрізняти добро від зла, справедливість від кривди, правду від брехні. Вона вчить бути сильною особистістю. Ця школа – для майбутніх перемог.
Хочу, щоби ці чудові діти стали сильними, справжніми патріотичними українцями. Українська греко-католицька церква має дуже глибоку історію катехитичних шкіл, і це ще розпочалося з часів Андрея Шептицького. І тоді катехитичні школи були основою, в якій кувалися героїчні українці. Переконаний, що і в Чернівцях ця школа буде здобутком того, щоби наші діти, патріотичні, героїчні, сильні, мудрі, виховувалися в цій традиції.
Окрему подяку висловлюю всьому духовенству і всім тим, що долучилися до будівництва. Бо не ті, хто вклали гроші, є важливі, а ті, хто робили, будували, і ті, хто тут будуть вчити, навчати і навчатися.
Дякую!”

peredplata