Теракт у Волгограді показав, що безпеку Олімпіади у Сочі ніхто не гарантує

Теракт у Волгограді показав, що безпеку Олімпіади у Сочі ніхто не гарантуєРосійську Думу вже закликали оголосити поза законом всі радикальні рухи, партії та групи.

Після вибуху на вокзалі Волгоград лихоманить, йдеться у сюжеті ТСН.Тиджень.

Місто ще не оговталося від жовтневого теракту, влаштованого смертницею в автобусі. Тоді загинули шестеро осіб і 28-ро були поранені.

За офіційною статисткою, у Росії за останні 13 років зафіксовано понад 120 терактів, влаштованих смертниками.

Російський істеблішмент, для якого Зимова Олімпіада в Сочі, що стартує вже 14 лютого, є справою честі, у тривозі. Гарантій, що прикрих і трагічних несподіванок не станеться, на жаль, немає.

Іще в липні цього року лідер чеченських повстанців Доку Умаров скасував мораторій на удари по російських цілях за межами Північного Кавказу, закликавши зірвати сочинську Олімпіаду. У серпні президент Володимир Путін відповідним указом розпорядився вжити всіх заходів для гарантій безпеки престижних спортивних змагань.

Однак поки що Національному антитерористичному комітету Росії на випередження грати вдається не завжди. Водночас експерти фіксують зростання анти-ісламських настроїв серед простих росіян.

Тим часом лідер Чечні Рамзан Кадиров, коментуючи волгоградський теракт, закликав Російську держдуму негайно оголосити поза законом всі радикальні рухи, партії та групи.

За його словами, терористи не є ні християнами, ані мусульманами, \”навіть якщо вони цілодобово імітують звершення молитов\”.

Нагадаємо, що вибух на вокзалі у Волгограді стався вдень 29 грудня при вході в приміщення.

Спочатку повідомлялося, що його влаштувала смертниця. На місці вибуху навіть знайшли голову нібито передбачуваної терористки. Однак пізніше з\’ясувалося, що теракт скоїв чоловік слов\’янської зовнішності.

За останніми даними, число жертв теракту у Волгограді становить 16 осіб включно зі смертником.

Кореспондент ТСН Галина Баланович

peredplata