Георгія Гонгадзе поховають через 14 років після вбивства

Дружина покійного журналіста спростувала інформацію про те, що останки її чоловіка планують поховати на Байковому кладовищі.

Вбитого 14 років тому опозиційного журналіста Георгія Гонгадзе цього року планують віддати землі. Про це розповіла дружина покійного, Мирослава Гонгадзе.

\”Так, похорон планується. Коли це буде відбуватися і де, ми повідомимо додатково, коли владнаємо всі деталі\”. Як відомо, всі 14 років останки Георгія лежать в одному зі столичних моргів.

Мирослава також спростувала інформацію, що з\’явилася в мережі, що похорон пройде на Байковому кладовищі: \”Про Байкове мені нічого невідомо, це новина навіть для мене. Можливо, це фантазія автора матеріалу\”.

Нагадаємо, опозиційний журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі неподалік від столиці було виявлено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати Гонгадзе.

Незабаром після цього було оприлюднено записи, нібито зроблені екс-майором держохорони Миколою Мельниченком у кабінеті тодішнього президента Леоніда Кучми. На записі голос, схожий на голос Кучми, віддає розпорядження \”розібратися\” з журналістом.

29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва визнав винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе екс-генерала МВС Олексія Пукача і засудив його до довічного позбавлення волі.

Пукач зізнався, що власноруч задушив журналіста. А після винесення вироку він фактично визнав причетність до злочину вищих осіб держави, порадивши запитати про мотиви вбивства у Леоніда Кучми і екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Сам Кучма спростовує свою причетність до загибелі журналіста.

У березні 2011 року проти нього було порушено кримінальну справу за звинуваченням у перевищенні влади і службових повноважень, які призвели згодом до вбивства Гонгадзе.

Проте у грудні того ж року Печерський районний суд Києва визнав порушення справи незаконним. Записи Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.
ZN За матеріалами: Сегодня

peredplata