Громадянин Румунії намагався дати хабар прикордоннику

Цими вихідними, на Буковині під час проходження прикордонного контролю іноземець запропонував прикордоннику грошову винагороду у розмірі 50 євро – повідомляє прес-служба Чернівецького прикордонного загону.

Випадок трапився у пункті пропуску «Порубне». Громадянин Румунії, що прямував на виїзд з України, з метою уникнення адмінвідповідальності, запропонував прикордонникам хабар. Як з’ясувалося пізніше, у чоловіка виявився ще й закордонний паспорт громадянина України. В такий спосіб буковинець намагався перетнути кордон по паспортному документу сусідньої країни, який не дає права нашим співвітчизникам на перетин кордону.

Тепер чоловіку окрім адмінвідповідальності, доведеться відповісти й відносно спроби дачі хабара, а це вже кримінальна відповідальність.

По даному факту до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Всього з початку року задокументовано понад 25 випадків відмов від неправомірної вигоди, за що в більшості випадків прикордонників заохочено грошовими преміями.

Нагадаємо, що паспортні документи інших країн не дають права громадянам України на перетин державного кордону.

 

 

peredplata