На Буковині неповнолітнього заставляли рити собі могилу

На Буковині неповнолітнього заставляли рити собі могилуУ ніч з 26 на 27 квітня у Владичні Хотинського району Чернівецької області відбулася подія, яка набрала чималого резонансу.

Ось що розповів прокурор району Василь Гінгуляк:

До неповнолітнього мешканця села прийшов 14-річний товариш пограти на комп’ютері. Після опівночі завітали ще троє старших хлопців, які стали пиячити. Згодом господар виявив, що у нього зник мобільний телефон. У крадіжці запідозрили гостя, який прийшов пограти на комп’ютері. Підліток це заперечував. Тоді троє 20-річних хлопців стали його примушувати до зізнання, погрожували вбити та зачинили на півгодини у підвал. А потім вивели надвір, дали лопату і змусили школяра копати яму, висловлюючи погрози там його закопати. Залишивши неповнолітнього господаря хати як наглядача, парубки пішли пити горілку. Скориставшись цим, потерпілий втік. За фактом незаконного позбавлення волі людини порушено кримінальну справу. Трьох осіб затримано за підозрою у скоєнні цього злочину.

Попередньо встановлено, що однією з причин, яка призвела до злочину, є те, що батьки власника будинку залишили хлопця без нагляду, виїхавши на заробітки за межі області, і він сам ночував у помешканні.

Нині розслідування цієї кримінальної справи здійснює слідчий відділ УВС області. Якщо вина підозрюваних у злочині буде доведена у суді, то, згідно зі ст.146. ч.2 КК України, їм загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на такий же строк.
(Василь Гринюк).

Джерело та світлина

peredplata