Художник-воїн з Буковини

02 липня 2021 року в Чернівецькому обласному художньому музеї відкрилася персональна виставка художника – аквареліста Ігоря Калинчука «АКВАРЕЛЬНІ ОБРІЇ».
Митець народився 1994 року у селі Середній Майдан Вижницького району Чернівецької області. 2008 р. закінчив факультет художнього оформлення Вижницького коледжу прикладного мистецтва, і цього ж року вступив до Академії мистецтв ім. І. Крянге м. Кишинів (Молдова), де навчався на факультеті живопису, який закінчив 2012 року.
Ігор Калинчук є учасником численних всеукраїнських та міжнародних виставок та бієнале. Персональні виставки художника відбувалися не лише у різних містах України, але й за її межами.
У 2020 році Ігор Калинчук активно приймав участь у міжнародних виставках, симпозіумах, фестивалях, серед яких: 6 th Paris Art Symposium (Франція), Mini Castra’20 (Словенія), ALBI –FRANCE (Франція), Christmas Light (Польща), Inspiration from Nature (Малайзія), Mini Watercolor Kyiv (Україна).
Цього ж року роботи митця були гідно оцінені на міжнародному інтернет-конкурсі «GOLDEN TIME TALANT» (Велика Британія), де буковинський аквареліст отримав друге місце і золоту медаль.
Твори Ігоря Калинчука привертають увагу поціновувачів мистецтва та колекціонерів. Його акварелі знаходяться у приватних колекціях в Україні, Росії, США, Німеччині, Італії, Франції, Канаді, Лівані та Китаї.
На виставці передставлено 28 робіт, виконаних у техніці акварелі. Це гірські, морські та архітектурні краєвиди різних куточків України та світу.
Джерелом натхнення для митця слугує природа, красу якої він пропускає крізь свої серце і душу, а далі на папері створює абсолютно нову реальність, власний світ, повний чарівних мрій і лірики.
Ольга Денисова,
куратор виставки
Фото К.Вітрука
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

peredplata