Скільки заробляють буковинці

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) Чернівецької області у жовтні п.р. становила 8211 грн, що в 2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (4173 грн), але на 1,5% менше, ніж у вересні п.р.

Індекс реальної заробітної плати у жовтні п.р. порівняно з вереснем п.р. становив 97,6%.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: фінансова та страхова діяльність (12733 грн), серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар’єрів (13381 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (4503 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання; каналізації, поводження з відходами (8068 грн).

На 1 листопада п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати підприємств, установ та організацій (юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб з урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) становила 202,5 тис.грн., що в 1,8 раза більше, ніж на 1 жовтня п.р.

Майже половина (43,0% від загальної суми) заборгованості утворилася на економічно активних підприємствах з водопостачання; каналізації, поводження з відходами.

Інфоормує ГУ статистики у  Чернівецькій області.

 

peredplata