У Чернівцях батько-боржник сплатив майже 127 тисяч гривень аліментів  

Чернівчанин заборгував кошти дитині за вісім років. На примусовому виконанні у Першому  відділі державної виконавчої служби у місті Чернівці Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) з жовтня 2012 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання дитини. Протеборжникзлісноухилявся від сплатиаліментів.
Державнийвиконавць застосував до нього встановлені Законом обмеження:
-позбавлення права виїзду за межі України;
– позбавлення права керуваннятранспортнимизасобами;
– позбавлення права користуваннявогнепальноюзброєю та права полювання;
-накладенняарешту на майно;
– накладенняарешту на рахункиборжника.
За результатами застосованих обмежень, з боржникастягнуто майже 127 тисяч гривень, з них понад 84 тисячі – сам борг з аліментів, а 42 тисячі гривень – штраф, який відповідно до законодавства становить 50% від суми заборгованості.

Нагадаємо, відповідно до законодавства аліменти може отримувати один із батьків (опікун, піклувальник), з яким проживає дитина, такі сама дитина, якій виповнилося 18 років ( до досягнення 23 років), у випадку якщо вона навчається, і потребує у зв’язку з цим матеріальної допомоги.

Способи отримання аліментів: досудовий – усна домовленість батьків,  нотаріально засвідчений договір про сплату аліментів на дитину; судовий – наказне провадження, позовне провадження.

  Південно-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

peredplata