«Чернівцігаз» підготував газорозподільну систему до опалювального сезону

В цьому році компанія направила 16,5 млн гривень на забезпечення безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання в осінньо-зимовий період. Утримання газорозподільних мереж і споруд на них, модернізація, капітальні та поточні ремонти, фінансуються виключно з коштів, що надходять від буковинців у вигляді плати за доставку газу.

В нинішньому році, особливу увагу приділено модернізації зношених мереж та обладнання газорозподільної системи. Найбільше газопроводів, протяжністю в 4,3 км, компанія замінила  в м. Чернівці, Вижницькому, Кіцманському та Сокирянському районах, де близько 7% мереж є зношеними. Також співробітники компанії модернізували 8 ШГРП та  комплексно обстежили 859 км підземних газопроводів області. За результатами обстежень, виявили та усунули 57 місць пошкоджень ізоляції.

Важливо, щоби в період найбільших навантажень газові мережі працювали чітко та злагоджено. Фахівці компанії дбають про це протягом року і проводять комплекс заходів, спрямованих на підвищення надійності газопостачання.

«Початок опалювального періоду – це час, коли запускаються котельні теплопостачальних підприємств, вмикаються котли  та інше газоспалююче обладнання в будинках. Щоб забезпечити це потрібні час та кошти. Тому вчасна оплата за доставку газу нашими клієнтами вкрай важлива для стабільної та надійної роботи, особливо в період низьких температур», –  технічний директор АТ «Чернівцігаз» максим Ладига.

Для того, щоб опалювальний сезон пройшов безперебійно, необхідно підготувати й внутрішньобудинкові мережі. Якщо балансоутримувачі чи власники не забезпечили обслуговування мереж, не уклали договір  з АТ «Чернівцігаз» чи іншою спеціалізованою організацією, яка має дозвіл від Держпраці на проведення таких робіт, то нема жодної гарантії, що взимку такі споживачі не залишаться без газу.

 

peredplata