Буковинське підприємство годує майже всю Україну індичатиною

Підприємство, що виготовляє 45% усієї індичатини в Україні, працює у Мамаївцях. Товариство «УПГ-Інвест» є одним із трьох лідерів-платників податків до бюджету Буковини. Тут забезпечено повний цикл виробництва м’яса індика: з пташиного двору до столу. Свою продукцію компанія реалізує під торговою маркою «Сяйвір». На підприємстві, яке наступного року відзначатиме 20 років роботи, побував голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. 

– Ми надзвичайно цінуємо усіх виробників, які створюють робочі місця для буковинців. Готові усіляко сприяти вашому розвитку та усувати будь-які штучні перепони, що цьому заважають. Головне – нарощуйте ваш потенціал, – зазначив Сергій Осачук. 

Як розповів власник «УПГ-Інвест» Володимир Дутчак, компанія не лише вирощує індиків, а й виготовляє корми для них та переробляє м’ясо. Потужності підприємства, окрім Чернівецької, розміщено також у Івано-Франківській та Київській областях. Вироблене реалізують в Україні та експортують до країн Європи. Це понад 50 видів продукції з індика – відбірне дієтичне м’ясо, ковбаси та напівфабрикати. 

– Торік ми сплатили до бюджету Буковини майже 100 мільйонів гривень, однак вважаємо, що це не межа, маємо намір розширити виробництво, – сказав Володимир Дутчак.