Чекали на ремонт 50 років. На Буковині розпочали лагодити дорогу «Маршинці – Форосна – Довжок»

 

Дорога, на яку чекали 50 років. На Буковині розпочали капітальний ремонт шляху «Маршинці – Форосна – Довжок», що сполучає села Ванчиковецької територіальної громади із трасою Н-03. Утім, такою важливою артерією у міжсезоння було ні пройти, ні проїхати. Навесні та восени гравійний шлях підтоплювало, він перетворювалася на суцільне місиво. Відтепер же майже 5 кілометрів бездоріжжя перетворяться на вкриту асфальтом комфортну транспортну магістраль.

– Процедуру щодо розробки проєктно-кошторисної документації та проведення експертизи на ремонт цієї дороги ми розпочали іще у квітні торік. Проте роботи стартували тільки тепер, оскільки тендер оскаржували. Новий шлях покращить сполучення для кількох сіл. Це, зокрема, Черленівка, Форосна, Жилівка, тамтешні мешканці зможуть легко дістатися до траси Н-03, а далі до Чернівців чи інших міст, – пояснив перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Богдан Ковалюк.

За його словами, забезпечити гарне сполучення віддалених населених пунктів із центральними дорогами – зараз основне завдання обласної влади. Адже тоді ці громади зможуть розвиватися.

Як розповів голова Ванчиковецької територіальної громади Володимир Лупой, новий шлях їм украй потрібен, адже без нього села помирають. Люди покидають домівки – продають будинки та виїжджають. Дорога ж дасть цим територіям новий поштовх для розвою.

На 1,5 кілометра шляху підрядник уже уклав нижній шар асфальту. Робітники сподіваються, що зможуть завершити роботи за два місяці.

peredplata