Препарати від глистів — методи лікування

Діагноз гельмінтоз ставлять близько 1000 пацієнтів в Україні на рік. Серед них не лише діти, а й дорослі люди. Перш ніж купувати препарати від глистів, потрібно розібратися з видами та симптомами захворювання, а також своєчасно звернутися до лікаря для діагностики.

Що таке глисти

Глисти – паразитарні черви. Вони локалізуються у шлунку, печінці, кишківнику, крові та навіть у серці. Лікування завжди назначають за видом гельмінтів, якими був заражений хворий.

Види глистів

Найрозповсюдженіші види гельмінтів:

  1. Круглі черви – потрапляють у кишківник з брудною водою та їжею.
  2. Плоскі черви – також локалізуються у кишківнику, зараження відбувається шляхом споживання недоготованого м’яса.
  3. Стрічкові – потрапляють до крові, мозку та різних внутрішніх органів.

Симптоми інфікування глистами

Перші прояви гельмінтозу можна сплутати з отруєнням. У пацієнта виникає нудота, слабкість, біль у животі, а також помітна швидка втрата ваги. При інфікуванні круглими чи плоскими червами з часом виникає свербіж в районі анального отвору – це єдина відмінна ознака. Але стрічкових гельмінтів за нею не впізнаєш, про них можна дізнатися лише за наявності незвичних симптомів від уражених органів.

Як діагностувати інфікування глистами

Для встановлення діагнозу «Гельмінтоз» необхідно провести лабораторні дослідження. Тільки за їх результатами лікар матиме можливість призначити ефективне лікування. В медицині використовується не лише аналіз калу, а і декілька інших способів.

Методи діагностики

  • дослідження періанальних вискрібків;
  • аналіз м’язів та крові;
  • вивчення вмісту дванадцятипалої кишки;
  • дослідження зрізів шкіри.

Найефективнішим є серологічний аналіз. Він передбачає виявлення в крові антитіл до антитіл глистів.

Коли потрібно пройти діагностику

При втраті ваги, хронічній втомі, гіповітамінозі, анемії, слабкості, збільшених лімфатичних вузлах та інших симптомах схожого характеру потрібно відвідати лікаря. Зайве дослідження не зашкодить вашому здоров’ю. За наявності неприємного запаху з роту та скрипу зубами уві сні необхідно якнайшвидше здати аналізи.

Лікування інфекції глистами

В сучасній медицині для лікування гельмінтозу використовуються різні засоби, які відрізняються активною речовиною, формою випуску та способами приймання.

Медикаментозне лікування

  • препарати, які не дають гельмінтам споживати життєво необхідний цукор;
  • засоби, що вражають нервову систему паразитів і призводять до їх паралічу.

Найефективнішими є засоби комплексної дії, котрі діють на різних стадіях розвитку глиста.

Народні методи лікування

В народній медицині, щоб позбутися від гельмінтів, використовують відвари трав: ромашка, пижмо, крушин, пісковий цмин, полин та золототисячник. Подібні збори може запропонувати й аптека «Подорожник».

Профілактика інфекції глистами

Щоб запобігти виникненню гельмінтозу, вживайте лише очищену воду, частіше мийте руки. Намагайтеся не їсти м’ясо, яке не пройшло термічної обробки. Мандруючи екзотичними країнами, обмежте вживання незнайомих страв сумнівного походження та слідкуйте за гігієною рук.

peredplata