У Чернівцях запрацюють літні майданчики для занять спортом у вихідні

У Чернівецькій області на вихідних працюватимуть відкриті локації для занять та опанування різних видів спорту.

Таке рішення ухвалили під час наради, яку проводили заступниця голови Чернівецької ОДА Ірина Ісопенко та начальник управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Олександр Погодін. Разом із представниками федерацій різних видів спорту нашої області та фізкультурно-спортивних товариств вони обговорили популяризацію спорту в умовах карантину.

Зокрема, вирішили підтримати ініціативу Міністерство молоді та спорту України та організовувати на Буковині роботу відкритих майданчиків для занять спортом у вихідні.

«Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволила проводити масові заходи на Буковині, за умови перебування не більше однієї людини на п’ять квадратних метрів. Це дає нам можливість організувати на відкритих локаціях простори, де кожен зможе спробувати себе в тому чи іншому виді спорту, поспілкуватися з професійними спортсменами та просто розім’ятися. Такі заняття можуть стати традиційними для буковинців та зміцнити здоров’я нашої громади», – сказала заступниця голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко.

Розпочинатимуть заняття з масової руханки, яку проводитимуть відомі буковинські спортсмени. Після цього на учасників проєкту чекатиме декілька локацій, на кожній із яких буде представлено той чи інший вид спорту.

«Мета такого проєкту – ознайомити буковинців із різними видами спорту, та об’єднати небайдужих до фізичної активності в одну міцну та сильну громаду. Бо ж саме спорт дарує наснагу та міць», – зазначив начальник управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Олександр Погодін.

Відкриті багатофункціональні зони з графіком тренувань уже діють у Києві. В Чернівцях же для всіх охочих вони запрацюють 1 серпня о 10 годині, й надалі їх планують проводити щосуботи.

На участь у старті проєкту вже погодилося 19 федерацій спорту Буковини. Згодом до них доєднаються й інші.

peredplata