«Приходять зі своїми балонами»: лікарка з Чернівців розповіла про умови, в яких лікуються COVID-хворі.

Лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Кобевко звинуватила керівництво Чернівецької обласної державної адміністрації у байдужості до проблем медиків, які борються з коронавірусом.

Про це Кобевко сказала сьогодні у прямій трансляції на своїй сторінці у Facebook, пише molbuk.ua

 

Зокрема, вона зауважила, що влада за сім місяців епідемії не доклала жодних зусиль для забезпечення лікарні киснем та концентраторами.

“Кисень у відділенні відсутній. Інфекційне відділення обласної лікарні, яке є опорним для прийому з області наших пацієнтів з коронавірусом, на сьогодні має чотири точки з киснем і купу поломаних концентраторів. Концентратори не витримують. Вони просто перегріваються, вимикаються і не працюють”, – сказала Ольга.

“В цей час губернатор заявляє, що я брешу з цього приводу. При цьому керівник департаменту охорони здоров’я знімає відео, на якому говорить, що кисню справді нема. Щойно один зі спеціалістів департаменту зробив допис про те, що президент дав вказівку забезпечити на 80 відсотків киснем усі опорні бази”, – повідомила медик.

Кобевко зауважила, що від моменту, коли медики Чернівців зіткнулися з першим COVID-хворим, пройшло більше семи місяців, і за цей час керівництво ОДА могло належним чином підготуватися до епідемії.

“Нічого з трьох пунктів, які вони мали підготувати, нема: кисень, засоби захисту і резерв медиків. Жодна з цих речей не була підготовлена”, – повідомила Кобевко.

“Кисню просто немає. Люди синіють, задихаються. Я чергувала у суботу. Реально важко, коли приходять молоді люди, які потребують кисню, а ти не розумієш, куди ти їх маєш підключити. Я вважаю, що все це – відповідальність виключно губернатора та його оточення. Вони мене обоє заблокували в соцмережах та особистих месенджерах. І від цієї байдужості дотацій кисню не з’явиться”, – розповіла лікарка.

“Люди приходять зі своїми балонами. Тому що знають, що медики їм можуть допомогти, але байдужа влада нічого не зробила для того, щоб провести оцю дурну “розводку” кисню, яку можна було за 7 місяців провести”, – додала медик.

peredplata