Буковинці найчастіше інфікуються коронавірусом на роботі – Гопко

За останні два тижні кількість недужих на коронавірус у окремих районах Чернівецької області зросла, однак різкий стрибок захворюваності вдалося стримати за допомоги обмежувальних заходів.

Наразі найбільше хворих у місті Чернівці, а також у Заставнівському, Кіцманському, Кельменецькому, Сторожинецькому районах.

Про це під час брифінгу розповіла головна санітарна лікарка Буковини Наталія Гопко.

За її словами, найчастіше буковинці інфікуються на роботі, контактуючи із хворими колегами. Також чимало захворіли після відзначення новорічно-різдвяних свят.

– На початку року кількість звернень за медичною допомогою через коронавірус зменшилася. Тому лабораторний центр робив у середньому близько тисячі ПЛР-тестувань на добу. Загалом же потужність закладу – до 3,5 тисячі таких аналізів за добу. Необхідними для досліджень матеріалами ми без проблем забезпечені на кілька місяців, – пояснила Наталія Гопко. 

Вона також розповіла, що стандарт надання медичної допомоги хворим на коронавірус наразі не передбачає проведення контрольного ПЛР-тесту для констатації одужання. Про те, що пацієнт уже подолав хворобу, свідчить його клінічний стан та термін лікування.

 
 

peredplata