Світом почав поширюватися новий штам коронавірусу Мю

У світі зареєстрували нові випадки зараження Covid-штаму Мю, також він відомий як В.1.621. Вірус вперше був зафіксований в Колумбії в січні 2021 року. За цей час по всьому світу зареєстровано більше 3,7 тисячі випадків захворювання цим штаммом. 

У першу чергу поширення мутації доводиться на країни Центральної, Латинської Америки. ВООЗ внесла штам у своїй список варіантів Сovid-19, які представляють інтерес. Він отримав офіційну назву – “колумбійський” штам Covid-19 – Мю. Про два нових випадки повідомили 2 вересня. Вірус був виявлений в Японії.

Штам Мю був виявлений при тестуванні в японських аеропортах у двох пасажирок літака. Жінки прилетіли в країну в червні та липні. В кінці липня в аеропорт Наріта прилетіла 40-річна жінка з ОАЕ. А 50-річна пасажирка на початку липня прилетіла з Великобританії в аеропорт Ханеда.

Варто зазначити, що даний різновид коронавірусу володіє мутаціями, які, як припускають вчені, можуть знижувати імунітет після вакцинації.

Додамо, що Штам Мю також виявили в Іспанії, Італії, Бельгії та Нідерландах, а також в США, де зафіксували 1,4 тисячі випадків інфікування. В кінці липня цей штам вже став третім за поширеністю після варіантів Дельта і Гамма в місті Майамі.
джерело: Мета

peredplata