Уперше в музеї просто неба працюватиме Резиденція Святого Миколая

Вперше у Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту працюватиме Буковинська резиденція Святого Миколая. Розташують її у хаті Підгір’я, яка нещодавно з’явилася у скансені. 

Як розповів директор музею Іван Пілат, працюватиме Чудотворець із помічниками. Вони розповідатимуть дітям про історію свята. Сам же Святий Миколай також спілкуватиметься із малюками та розважатиме їх. 

«Кожна дитина отримає подарунок – пакетик із пряником, будиночком, який світиться, образком Святого Миколая із молитвою та календариком від музею», – пояснив Іван Пілат. 

Облаштують і територію довкола резиденції, тут буде ялинка та фотозони. А у будиночку навпроти можна буде придбати чай, солодощі та пряники. 

Свою роботу Святий Миколай у музеї розпочне 6 грудня. Прийматиме резиденція із 10:00 до 19:00. Через карантинні обмеження усіх охочих потрапити до сивобородого чарівника просять попередньо записатися за телефоном: +38 (066) 104 56 82.

Малюків у музеї просто неба Чудотворець радуватиме до новорічних свят. Однак роботу резиденції можуть продовжити, якщо буде попит. 

Проєкт реалізовано за підтримки Буковинського культурного фонду. 

peredplata