Коли будуть магнітні бурі

 

За прогнозами геофізиків, весною сильна магнітна буря може бути 23-26 травня, силою до 5 балів.     

“23 квітня була сильна буря і ймовірність того, що вона повториться через 27 днів є дуже високою. Також є прогноз на літо – є велика ймовірність бурі 16-17 червня”, – каже Юрій Сумарук. 

На думку науковця, до кінця 2023 року великі магнітні бурі навряд відбудуться, адже цей рік – третій від початку нового циклу, тому Сонце не таке активне.   

У більш довготривалій перспективі, сонячна активність досягне свого піка приблизно у 2024-25 році, розповідає Юрій. У цей період кількість спалахів на Сонці та як наслідок – частота магнітних бур на Землі може збільшитися. 

Після цього почнеться фаза сонячного мінімуму. У цей період спалахи на Сонці відбуваються приблизно раз на тиждень. 

“Коли сонячна активність піде на спад, десь через 6 років, магнітних бур майже не буде”, – ділиться прогнозами Юрій Сумарук.   

 

Також, за прогнозами вчених людство наближається до завершення 200-літнього циклу Сонця. Через кілька десятків років це може вплинути на клімат. 

“Відповідно до прогнозів, зараз ми є на спаді 200-літнього циклу сонячної активності. Десь у 2050-60 роках цього століття ми будемо спостерігати похолодання”, – мовить Юрій Сумарук. 

За його словами, точного прогнозу на те, що температура понизиться наразі не існує, втім згідно з теперішніми прогнозами глобального потепління на планеті боятися не варто. 

peredplata