В Україну прийшли перші заморозки: чого чекати від погоди на цьому тижні

В Україну прийшли перші заморозки на грунті. Їх зафіксували в ніч на 2 вересня в північних регіонах нашої країни. Заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня розповіла, чого чекати від погоди в Україні цього тижня.

Своїм прогнозом вона поділилася в коментарі для “РБК-Україна”.

“Цієї ночі вже спостерігалися слабкі-слабкі заморозки на грунті, тобто на висоті 2 сантиметри, мінус 1 – мінус 2 градуси. Це на півночі України, по північному кордоні”, – вказала Голеня.

Вона вважає, що наступної ночі заморозки на ґрунті, нехай і слабкі, можуть спостерігатися на півночі Чернігівської та Сумської областей. Там температура повітря опуститься до 1-2 градусів тепла. Однак незабаром нічна температура підвищиться. Це відбудеться за рахунок того, що з’явиться хмарність з південно-західного боку.

Однак чекати сильного потепління не варто. Найближчими днями в Україні прогнозується суха погода, зазначила Голеня. Тому температура вночі знижуватиметься. Все зміниться з приходом дощів. Після цього температура вдень підніматиметься до 20 градусів.

“Дощі будуть після 8-9 вересня. А до цього часу буде суха антициклональна погода. Тому вночі, якщо буде прояснюватися, буде прохолодно, близько 10 градусів тепла”, – розповіла Голеня.

peredplata