На Буковині Жар на Лексусі з попами потрапив в ДТП

«То не алкоголь, то причастя»: як п’яний Жар Лексус з попами розбив
«Вино – зрадливе, п’янкі напої – буйні;
кожен, хто кружляє їх, – нерозумний.» (Прип 20,1)
«Блуд, вино й муст розум відбирають.» (Осія 4,11)

Оце Жар знову вжарив. Та цього разу просто вибухово. Ну майже. Феєрверку, щоправда, не було, але потерпілі є. Включно з самим митрополитом Лонгіном.
Але все по порядку.

У п’ятницю, 9 серпня, Лонгін (Михайло Жар) разом з іншими священнослужителями Банченського Свято-Вознесенського чоловічого монастиря УПЦ (тої, що МП) вирішили відзначити свято великомученика Пантелеймона, того, що цілитель. Ну і природньо поїхали на богослужіння у Ломачинці Дністровського району, де є скит на честь цього святого.
Помолились, а потім вирішили трохи зцілитися на престольному святі. І так назцілювалися, так напричащалися, що дехто ледве стояв на ногах. Але для справжніх служителів православних така незручність зовсім не перешкода. Тож владика Лонгін, на нашу думку, мужньо сів за кермо Лексуса, що належить керівнику клініки Св.Луки при Банченському монастирі – отцю з дивним ім’ям Кльопа (ну насправді в миру він Тодор Мігаєсі). Але далеко від’їхати не вдалося – всього за 25 км п’яний як чіп Жар не справився з керуванням і злетів просто із залізничного переїзду в селі Струмок. Лексус – зіжмаканий  як шмата, пасажири травмовані, а Жар – в реанімації. Нинішній настоятель Банченського монастиря Силуан теж у тій компанії в лікарні Св. Луки, але з іншого приводу – він кількома годинами раніше катався на водному мотоциклі і зламав ногу.
Священники, котрі їхали в іншому авто, гадаємо, одразу почали «вирішувати питання» – зателефонували ґазді Дністровського району Василю Козаку. Той рішуче взявся… не за порятунок потерпілих, а репутації митрополита. Доручив, напевне, цю відповідальну справу своєму ручному начальнику Сокирянського відділу поліції Сергію Лунзі. Ну а той, мабудь, використовуючи власні можливості, зробив усе, щоби приховати факт ДТП, а відтак і причетних. Священнослужителі зникли, нема винуватців – нема ДТП. Хотіли ще й Лексус заховати, не встигли. Бо усе приховане всеодно стає явним. Так сталося і цього разу. Свідки є, відкрутитися точно не вдасться.
Який висновок? А замість висновку одні запитання. Чого можуть навчити такі попи свою паству? Як паства може довіряти свої душі ось таким от попам? Чому начальник відділу поліції Сергій Лунга приховує злочини? Чому ним керує голова Сокирянської ОТГ, а не керівництво ГУНП України в Чернівецькій області?
І знаєте, яка іронія долі? Один з адвокатів Лонгіна перед цими подіями зателефонував до прокурора і сказав, що в понеділок хоче подати до суду клопотання про зупинення розгляду справи проти митрополита. Пам’ятаєте, там про порушення рівноправності щодо релігійних переконань? Так от, зупинити судовий розгляд планувалося через нібито погіршення стану здоров’я підозрюваного, щоб уникнути відповідальності. Але той пішов і напився, скоїв ДТП, тепер його стан і справді погіршився.
Бажаємо митрополиту Лонгіну швидкого одужання. Бо ж треба відповісти і за цей злочин.

Джерело: Буковинський дзвін ПЦУ

 

peredplata

Залишити відповідь