Чернівецька область: рятувальники ліквідували 17 пожеж, більшість – через спалювання сухої трави

Чернівецька область: рятувальники ліквідували 17 пожеж, більшість – через спалювання сухої трави

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Упродовж минулої доби з 17 пожеж, що сталися на території області, 16 виникли через загорання сухої трави та сміття. Пожежі мали місце у всіх районах області та місті Чернівці. Полум’ям було знищено більше 23 га сухої рослинності. Зокрема, в урочищі  «Жорнище» в селі Вербівці Заставнівської ОТГ Чернівецького району горіла суха трава на площі 4 га. Вогонь розповсюджувався у сторону лісу. Жителі села, котрі це помітили, викликали рятувальників. Вогнеборці 5 державної пожежно-рятувальної частини міста Заставна прибули на місце та ліквідували пожежу, не допустивши розповсюдження вогню на більшу площу та запобігши перекиданню полум’я на лісовий масив. Внаслідок пожежі згоріла суха трава. Причина пожежі –необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

У селі Бурдюг Кельменецької ОТГ Дністровського району трапилася пожежа в піднавісі з сіном. Місцевий житель прибирав на подвір’ї, а зібранне сміття та траву підпалив, залишивши вогнище без нагляду. Таке необережне поводження з вогнем чоловіка стало причиною пожежі. Поривами вітру полум’я перекинулося на розташований неподалік піднавіс.  Вогонь поширився дуже швидко, адже у піднавісі зберігалось сіно. Площа пожежі склала 50 кв. м. За викликом прибув черговий караул 10 державної пожежно-рятувальної частини смт Кельменців та ліквідував пожежу в тих межах, в яких застав її на час приїзду. Рятувальники запобігли подальшому розповсюдження вогню на поруч розташовану господарську будівлю, врятувавши її від знищення. Внаслідок пожежі згоріли піднавіс та 10 тонн сіна.

У селі Ропча Сторожинецької ОТГ Чернівецького району виникла пожежа в житловому будинку. Причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі на горищі. Власник будинку помітив її тоді, коли з-під покрівлі споруди по всій площі вже було видно полум’я. Вогонь охопив 150 кв. м. покриття. На ліквідацію пожежі було направлено рятувальників з міста Сторожинець та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Йорданешти, Верхні Петрівці, Нижні Петрівці. Вогнеборці ліквідували пожежу, врятувавши від повного знищення будівлю. У вогні згоріли покриття, частково перекриття житлового будинку, домашні речі.

 

 

peredplata