Сьогодні в Брюсселі знову говорили про Україну

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Міністри закордонних справ країн ЄС провели обговорення ситуації в Україні та Плану фінансування України, спрямованого на розблокування виплат за першою ланкою програми Ukraine Facility на 2024-2027 роки, залежно від прогресу реформ та інвестиційної програми в Україні. Підтримка ЄС у рамках першого рівня становить 38,27 млрд євро (5,27 млрд євро у вигляді грантів і 33 млрд євро у вигляді позик) із загальної суми 50 млрд євро в рамках Плану фінансування України.
“Реконструкція та модернізація необхідні в рамках процесу вступу України до ЄС. План охоплює ключові структурні реформи, інвестиції та вдосконалення державного управління, верховенство права та боротьбу з корупцією й шахрайством. Підтримка держав-членів дозволить здійснювати виплати, заплановані в рамках програми Ukraine Facility”, – Верховний представник ЄС Жозеп Борель.
Єврокомісія вже передала свою позитивну оцінку Плану. У Європейській комісії кажуть, що План відповідає необхідним критеріям і є цілеспрямованою та добре збалансованою відповіддю на цілі Механізму для України, водночас вирішуючи виклики на шляху приєднання та відповідаючи на потреби України у відновленні, реконструкції та модернізації.
Очікується, що посли держав-членів ЄС (Coreper) підтримають оцінку Плану щодо України 8 травня з метою схвалення та схвалення імплементаційного рішення кваліфікованою більшістю Радою Ecofin 14 травня.

peredplata

Залишити відповідь