Клічук проти журналістів Буковини. Журналісти оголошують бойкот Клічуку

Чернівецька обласна організація Незалежної медіа-профспілки України занепокоєна негативними висловлюваннями окремих кандидатів у депутати та кандидата на посаду міського голови Чернівців на адресу представників чернівецьких ЗМІ.

Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці НМПУ

10 жовтня 2020 року, після того, як один з кандидатів на посаду міського голови Чернівців відмовився від участі у прямому ефірі програми “Виборчий округ” на місцевому телеканалі “Суспільне Буковини” поряд з іншими кандидатами на посаду мера, у відеозаписі на своїй сторінці в соцмережі він заявив, що йому не підходить такий формат дебатів. Кандидат запропонував власні правила дебатів, де, за його словами, модерувати захід має “незаангажований ведучий із хорошою репутацією”.

Згодом, із повідомлень місцевих ЗМІ стало відомо, що у своєму листі до “Суспільного” цей кандидат вказав, що має бажання, щоб модератором дебатів була людина, яка веде телепередачі на центральних телеканалах.

Пізніше окремі кандидати у депутати Чернівецької міської ради у публічній площині дозволили собі висловлення неаргументованих та безпідставних оцінок щодо діяльності телеканалу “Суспільне Буковини”, професійності працівників цього каналу та інших чернівецьких ЗМІ.

Чернівецька обласна організація НМПУ вважає неетичними такі висловлювання кандидатів, і закликає учасників виборчого процесу утриматись від упереджених закидів у бік засобів масової інформації Чернівців та Чернівецької області.

 

peredplata