ВЛАСНИКОМ ГАЗОПРОВОДУ Є ГРОМАДА ЧЕРНІВЦІВ

ВІТАЛІЙ ДРУГАНОВСЬКИЙ – єдиний кандидат у мери Чернівців, який бореться за повернення прав чернівчан на газопровід та заперечує скажені суми в платіжках за транспортування газу

 

19.10.2020 р. в прямому ефірі, Віталій Другановський розказав як Фірташ з Міхайлішиним, у 2011-му,  безоплатно прибрали до рук газову трубу, яка належить громаді Чернівців і за цей час витягли з кишень чернівчан близько 430 млн. долларів США, не сплативши місту ні копійки:

 

– Останній місяць до мене пішов просто вал звернень чернівчан з приводу проблем з газопостачанням та аварійним відключенням багатоповерхівок,  проблемами оплати транспортування газу при його нульовому споживанні. Я поставив задачу фахівцям нашої команди розібратись і те, що я побачив – мене вразило!!

Платіжки:

Раніше ми з Вами отримували одну платіжку за газ, а от останній рік ми почали отримувати їх 2: одна безпосередньо за газ, а друга – за транспортування газу.

Перше, що хочу сказати: за транспортування газу ми з вами платили і раніше, просто зараз ці суми вирішили поділити.

Тепер давайте я розкажу як до нас в місто потрапляє газ:

У 2004 році Чернівецька міська рада розпочала будівництво газопроводу від с. Топорівці до міста Чернівці. Місто витратило 8,1 мільйона гривень (це десь 1,5 мільйона доларів по курсу 2004 року).

Наприкінці 2011 року Чернівецька міська рада, яку тоді очолював Секретар Віталій Михайлішин прийняла рішення щодо безоплатної передачі на баланс ПАТ «ЧернівціГаз» нашого з вами газопроводу.

Власником газопроводу є громада.

Розпорядником газопроводу є Чернівецька міська рада.

А от експлуатацією може займатися будь-яке підприємство державне чи комунальне, але віддали його ПАТ «ЧернівціГаз».

Фахівці порахували, що за ці 9 років, коли «ЧернівціГаз» безоплатно користується нашої трубою, жителі міста Чернівці сплатили близько 430 мільйонів доларів тільки за транспортування газу тільки по цій трубі. Нагадую, власником газопроводу є громада міста Чернівці!!

Кожного місяця, коли ви сплачуєте чергові 300-500 гривень за транспортування газу ви їх фактично віддаєте Фірташу (який є безпосереднім власником ПАТ «ЧернівціГаз»), а від «ЧернівціГаз» місто не отримує жодної копійки.

За останні 5 років ви сплатили суму не менше 30 000!!! І коли ви отримуєте по 1000 гривень за ваш голос на виборах – ще раз добре подумайте!

Друзі, кожен раз, коли ви зустрінете Михайлішина і його команду – «дякуйте» їм за платіжку на транспортування газу!

Найближчої неділі ми з Вами підемо на виборчі дільниці. Дорогі чернівчани, думайте за кого ви будете голосувати, думайте кого ви відправляєте у міську раду нашого міста. Від вашого вибору залежить наше з вами життя в Чернівцях!

Кожного місяця, коли ви дістаєте з поштової скриньки свою платіжку на транспортування газу «подумки» дякуйте Михайлішину!

 

Ваш ВІТАЛІЙ ДРУГАНОВСЬКИЙ

peredplata