Вибори голів ОТГ: Мамаївці, Кіцмань, Заставна

Експерти газети «Час» спробували визначити можливості кандидатів на посади голів ОТГ Кіцманя,Заставни і Мамаївців.

За перших наших прогнозів – кінець вересня та початок жовтня, ще не зовсім вимальовувалася картина. Тому ми за тиждень до виборів, а саме 18-19 жовтня питали людей, кого вони хочуть вибирати 25 жовтня своїм головою.

Мамаївці

Теперішня головиха Наталія Катрюк не має конкурента, який би за тиждень зумів поміняти вподобання виборців. Вона беззаперечно виграє з великим відривом від інших. Наталія Катрюк може повторити супер-рекорд президента Зеленського, який минулого року набрав 73% голосів виборців.

Тим паче, що пані Наталію висунули партійці від «Слуги народу».

Кіцмань

У Кіцманській ОТГ розгорнулися баталії між двома кандидатами: діючим мером Сергієм Булегою та чемпіоном світу Іваном Гешком. Шанси стати головою у них майже рівні. Тепер залежатиме все від того,хто зуміє зорганізувати своїх виборців, які прийдуть на виборчі дільниці 25 жовтня.

Заставна

Якщо Кіцмань хоч і має двох визначених лідерів, все ж таки є можливість комусь третьому-четвертому вплинути на вибори, то у Заставні бій за громаду ведуть тільки два мери: теперішній Василь Радиш та колишній Ярослав Цуркан. Останній тиждень тому мав якийсь незначний відрив від нинішнього мера. Цей відрив трохи більший 3%.

Наприклад, за Цуркана – 38,7%

За Радиша – 34,9%

За Андрія Костащука – 1,4%

Не визначилися – 25%

Саме кожний четвертий невизначений виборець за цей тиждень може вплинути на остаточний результат.

Але у Заставні є мала інтрига: днями написав заяву про зняття з виборців Андрій Костащук. Він просить виборчу комісію у вже віддрукованих бюлетенях проти його прізвища ставити позначку «Вибув». Своїх прихильників Костащук просить голосувати за Цуркана. Якщо так станеться, то колишній мер може набрати 40 і більше відсотків голосів виборців.

peredplata